Anul 2020 ne-a forțat pe mulți să ne facem concediile prin România. Iar dacă ne-au ajutat cumva biletele low-cost de avion, este că putem avea pretenții atunci când căutăm cazări.

Am întrebat 100 de români mai mulți prieteni și cunoscuți ce caută ei la o cazare. Curiozitatea a venit în contextul în care căutam locuri de cazare în diferite locuri din țară și era greu să găsesc ceva potrivit. Cred că am ajuns la un moment în care marea parte a ofertei create acum ceva ani nu se mai pupă cu cererea din zilele noastre.

(În termeni clișeici, ai putea spune că au ajuns mileniălșii la o maturitate financiară și vor să cheltuie pe chestii cool și mișto.)

În ordinea numărului de răspunsuri similare, românii caută la o cazare:

  • Curățenie
  • Ceva interesant: o poveste, poziționarea, trailer, rulotă, barcă
  • Good looking, să arate bine, fresh
  • Acceptabil la preț
  • Apropiere de centru
  • Saltea bună
  • Balcon
  • Grătar

Unora le place grătarul, alții sunt fumători. Unii sunt pe roadtrip, alții vor să meargă la pas. Cert este că sunt la mare căutare locurile de cazare care să fie curate și să arate a nou. Iar dacă nu arată nou, să arate ca și cum este pregătită de musafiri. Uite exemplu de casă bătrânească în care am stat și m-am simțit bine. Nu neapărat instagramabil, dar pe-acolo.

Gata cu igrasii și miros de stătut, pânze de păianjeni de la colțuri, farfurii ciobite, faianțe de pe vremea bunicilor. Scăpați de covoarele decolorate, de lenjeriile de pat cu imprimeuri (o culoare simplă e cea mai potrivită), de bibelourile pe care nu le vreți nici la voi în case.

Știu că în ultimii ani au apărut în România multe locuri premium sau boutique hotels, care oferă o experiență diferită, casual luxury. Doar că sunt doar câteva, rezervate cu mult timp în avans, care costă mai mult. Însă dacă vorbim de prețuri medii de cazare, pretențiile de mai sus pot fi aplicate relativ ușor.

În plus, mă întreb dacă proprietarii se uită la câți oameni se întorc la ei sau câți vin din recomandări directe.

A fost o vară ciudată, ne-am adaptat stilul de călătorit destul de rapid, în funcție de ce este disponibil. Dar despre tipuri de călătorii, cu altă ocazie. Până atunci, să adunăm locuri faine de dormit prin țară.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.