Prin iunie mi-am făcut un cadou cu niște puncte câștigate la corporație și mi-am cumpărat o pereche de căști wireless de la Samsung. Foloseam căști over-ear de la JBL (Live400BT) și unele in-ear cu cablu de la Sennheiser. Doar că voiam și o pereche de căști wireless.

Telefonul meu este un Samsung Galaxy S10e, iar laptopul un MacBook Air. Aveam nevoie de la ele să:

  • fie compatibile cu ambele tehnologii
  • ascult muzică și să se audă bine
  • aibă un microfon bun
  • le țină bateriile
  • le pot conecta la asistent

Ok, recunosc că a contribuit și faptul că cei de la PorcTV le-au avut la giveaway odată și mi s-a pus pata pe aceste boabe de fasole simpatice.

Așa că am rămas la Samsung Galaxy Buds Live.

Review căști wireless Samsung Galaxy Buds Live

Perechea mea de căști este în culoarea Mystic Black, un negru deschis lucios. Însă atât ele, cât și carcasa, rezistă bine la amprente sau zgârâieturi.

Forma specială a căștilor le fac să nu fie chiar in-ear, așa că sunt destul de comod de purtat chiar și câteva ore. Doar că la început s-ar putea să-ți ia puțin până te obișnuiești cu modul de folosire. De asemenea, pentru urechiușele mele, nu sunt mereu stabile atunci când fac mișcări bruște constant (sar prin casă, alerg pe trepte după metrou).

Conexiunea prin bluetooth se face fără probleme, atât la telefon, cât și la laptop. Sunetul este clar, și poți selecta diferite moduri în funcție de ce asculți (bass boost, dynamic). Folosesc funcția de noise cancelling destul de des, mai ales în tranzit. Nu anulează complet zgomotele, tot aud ambulanța, dar scoate decent zgomotul de fundal. Microfonul selectează vocea destul de bine, am primit feedback pozitiv în ședințe.

Bateria mă ține destul de mult. Cred că cel mai mult le-am folosit vreo 3 ore continuu. Dar când le las jos, le pun în carcasă și se încarcă rapid. Nu mi s-a întâmplat să rămân fără baterie la carcasă, minim am fost pe la 20% după muuulte folosiri. Folosesc același încărcător usb-c fast charging ca la telefon și rezolv rapid cu bateria. Se încarcă și wireless, dar eu nu prea folosesc.

Gestionez setările pentru ele direct din aplicația Galaxy Wearable. De acolo setez modul de sunet, active noise cancelling, reacții la atingere. Cum le am eu: 1 tap – piesa următoare, 2 taps – pune piesa pe pauză, 3 taps – reia piesa de la început, tap lung pe casca dreaptă – anulează noise cancelling, tap lung pe casca stânga – se activează Bixby (asistentul de la Samsung). Mi se pare că reacționează bine, fără delay. Ba chiar m-am învățat prost să duc mâna la ureche când vreau să schimb o piesă și nu am căștile în urechi 🙃

Când am treabă, folosesc căștile over-ear de la JBL de care scriam la început. Doar că mă dor urechile dacă stau o oră cu ele. Între timp, cablul de la cele Sennheiser s-a stricat și le țin doar ca back-up. Așa că pentru uz normal, rămân cele de la Galaxy Buds.

Recomand căștile astea. Doar că s-a putea să nu se potrivească cu urechile tuturor, așa că sfatul meu este să le încerci înainte.

Imagine frumoasă de pe pagina produsului, eu nu am reușit să-mi fac o poză decentă cu ele în ureche
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.