Oricând un subiect ia amploare prea mult, din prea multe surse, încep să am îndoieli. Ce se întâmplă de fapt?

Poate că pur și simplu sunt suspicioasă. Sau am gândire critică. Sau îmi place teorii conspiraționiste. Dar îmi place să nu cred primul titlu de știre.

Așadar, în ultima vreme, multe accidente feroviare în România.

Unele din cauza infrastructurii expirate, altele din cauza oamenilor incompetenți.

Ar putea fi vorba pur și simplu de o coincidență, sigur. Presa poate spune că oricum lumea a servit acest fel de mâncare cu tragedii feroviare, așa că era acolo.

Or fi expirat toate lucrările de infrastructură de când nu s-a mai uitat nimeni la ele, în mod serios. Sunt convinsă aproape 96% că e vorba de incompetență și nepăsare la Ministerul Transporturilor.

DAR, rămân 4 procente de îndoială, susținută de o viață de mers cu trenul fără niciun incident.

Așa că trebuie să exploatez alte motive care să împingă la suprafață incompetența sus-numită.

1 – Să fie oare că transportul feroviar a luat avânt la nivel european ca fiind un mijloc de transport alternativ mai puțin poluant?

2 – Să fie oare că avem scandaluri despre accidente rutiere și corupție la nivelul permiselor sau poliției rutiere? e poliția de vină?

3 – O fi crescut prea mult prețul la combustibil și oamenii căutau soluții mai ieftine (trenul), dar ce să vezi că nici măcar ăla nu e sigur? sunt arabii de vină?

4 – Sunt pe undeva niște bani de la PNRR sau ceva care trebuie direcționați către șinele și tren, și nu știau cum să pună presiune în mod public?

Variante de conspirație sunt fără limită, trebuie doar să-ți imaginezi lucruri. Pentru că sigur e vorba doar de imaginație la mine și incompetență la ei. Oricum, niciuna dintre ele însă suficient de puternice încât să-mi fie teamă să iau trenul cu prima ocazie.

Dar nu uitați, unele lucruri se vor vedea și afla în timp.

Cum a fost faza cu Musk care a inventat hyperloop în California să nu cumva să facă ăia tren.

Trăim și vedem 🙂

Șiii fun fact: în Noua Zeelandă nu prea sunt trenuri (există doar între Auckland și Wellington) pentru că acum mulți ani oamenii le vedeau drept comuniste, așa că au construit muuulte autostrăzi peste tot.

Share Button
Categories: teorii

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.