Brașov este orașul meu preferat din România. Când o să fiu mare, vreau să-mi iau o garsonieră acolo, să mă duc oricând am eu chef.
Mi-ar fi fost imposibil să ajung în zonă și să nu trec prin Brașov. Inițial trebuia să merg la Aventura Parc. Am fost foarte încântată când am văzut tiroliana peste lac, dar mi s-a dus tot cheful când am văzut coada la care trebuia să aștept. Costă 30 lei dacă ești student și ai vreo 2-3h de pierdut pe acolo (și ai pe ce, sunt tot felul de scări, tuburi, cabluri). Păcat doar că am ajuns cam târziu și că cerea toată ziua.
În schimb, am pus mâna pe un ghiduleț (are vreo 10 pagini, nu-l pot numi ghid) cu centrul vechi al Brașovului și toate punctele de atracție. Pff, câte am pierdut!
Am luat-o ușor la pas de pe Strada Republicii, am văzut de departe Biserica Neagră și am mers spre Strada Sforii. De ea mai auzisem, dar nu fusesem până atunci. De acolo ne-am întors pe altă străduță și am trecut pe sub Poarta Schei și am văzut și Poarta Ecaterinei. Cele două ‘porți’ nu prea seamănă între ele, dar fiecare are o arhitectură aparte. Apoi am coborât pe malul unui pârâu, am urcat la Turnul Negru, am coborât, am mers până la Bastionul Graft și am urcat la Turnul Alb (care poate fi văzut din Piața Sfatului). Când urcam treptele acelea nu mă gândeam decât la călugării shaolin care urcă mii de trepte. Panorama asupra Brașovului de la Turnul Alb este… uimitoare. Te îndrăgostești iarăși și iarăși de acest oraș.
Îmi place mult Brașovul pentru că îmbină atât de frumos culturi diferite. Scriam în urmă cu 2 ierni că am fost pentru prima dată într-o Biserică Catolică (Biserica Neagră). De această dată am intrat și într-o Biserică Romano-Catolică și într-o Mănăstire Franciscană. Cea din urmă este minunată, pentru un lăcaș atât de micuț.
Când mai ajungeți prin Brașov, cere-ți la un punct info o broșurică. Harta este destul de ușor de înțeles. Dacă nu ați văzut niciunul dintre punctele de mai sus, încercați să le vedeți. Nu știu cum aș putea să descriu ce am văzut, ce senzație mi-a lăsat, așa că vă las niște fotografii care poate vă vor convinge.
Îmi pare rău doar că nu am ajuns să vizitez Prima Școală Românească, am auzit numai laude despre ea. Cu proxima ocazie însă, nu o voi rata.
2 Comments
Elenushu · March 11, 2015 at 1:59 pm
Buna, Gabirela!
Imi poti da detalii despre acest ” ghidulet (are vreo 10 pagini”) de care pomenesti in insemnare?
De unde l-ai luat?
Noi am gasit la Info Point doar pliante …
M-am mirat ca nu am gasit in librarii un ghid turistic al Brasovului. Nu s-a gasit nimeni sa il conceapa?
De exemplu la Sibiu ne-au dat la Info point 2 carticele…
Gabriela · March 11, 2015 at 11:45 pm
Bună, Elena 🙂 Au trecut ce-i drept vreo 3 ani de atunci, poate oi fi prins vreun proiect de promovare ca prin noroc. Țin minte că l-am văzut la Info Point pe la Piața Sfatului atunci.