Am avut ocazia să zbor cu parapanta din Brașov și a fost o experiență magică, pe care o recomand oricând.
Am primit de ziua mea un voucher la complice.ro cu care puteam să aleg mai multe experiențe, printre care și să sar cu parapanta în tandem. CLAR aceasta a fost opțiunea pentru mine.
Da, sunt genul de om care vrea să facă o tonă de lucruri în același timp, în 15 locuri diferite pe planetă și trebuie să prioritizez cumva. Așa că mă ajută când ia cineva decizia pentru mine.
Așadar, prin intermediul celor de la Complice, am luat legătura cu Skydreamers și am rezervat ipotetic zborul pentru ziua de duminică din acea săptămână. Partea mai puțin plăcută la această activitate e că depinzi mult de vreme. Iar la mine nu era foarte promițătoare.
Duminică dimineața am ajuns la telescaun în Bunloc, Brașov. Acolo am plătit urcarea cu telescaun (un serviciu care probabil mai există doar datorită acestor oameni care zboară cu parapanta). O dată ajunși sus, mi s-a făcut instructajul și mi s-au explicat pașii. A trebuit să așteptăm vreo 15-20 minute până când a bătut vântul cum trebuie, să putem avea o decolare rezonabilă. Și scriu la plural pentru că eram legată de un profesionist care făcea treaba asta de vreo 15 ani. Experiența și faptul că probabil nici el nu și-ar fi dorit să cadă mi-au dat încredere și m-am relaxat pentru zbor.
Pregătiți, a trebuit să alergăm – o treabă care mie mi s-a părut mega complicată fiind în față și cu greutatea care mă trăgea pe spate – spre vale și ne-am luat zborul.
Prima dată am țipat, logic. Apoi m-am liniștit și m-am uitat în jur.
DOAMNE, CÂT DE CALM POATE FI SĂ PLUTEȘTI!
Zborul a durat vreo 6-7 minute, în care am plutit ușurel, ne-am întors spre munte, am admirat pădurea și copacii, m-am uitat prin curțile oamenilor și am aterizat ușurel la punct fix. Poate că pare puțin timp, dar timpul se dilată cumva. Plus că e o experiență pentru amatori, nu m-ar fi aterizat pe câmp aiurea.
Îmi doresc să mă întorc toamna asta și să revăd pădurea îngălbenită, sunt sigură că este un peisaj maaagic absolut.
Dacă amâni cumva această activitate, acesta e semnul să îți rezervi un zbor cât mai curând 🪂
—
Ca sport, mi se pare fascinant. Nu ai motor, așa că depinzi doar de vânt și de cât te pricepi tu să-l folosești. Sunt oameni care zboară de la Brașov la Sibiu sau în alte zone. Am auzit că cel mai lung zbor ar fi fost de pe la Iași până spre Tulcea. In-cre-di-bil! Nu mă întreba „cu ce te întorci de acolo?” că n-am habar, faci autostopul sau ai șofer după tine.
Probabil că cel mai cunoscut paraglider din România este Toma Coconea, îți recomand să-i asculți discursul de la TEDx.
—
Uite aici un montaj cu zborul meu, iar pe instagram mă poți urmări să vezi pe unde mai umblu.
0 Comments