Am scris de ce m-a prins hocheiul, mă bucur că mi-am confirmat entuziasmul pentru acest sport și în realitate. În spiritul că nu se știe când se mai ivește timpul și ocazia, am organizat rapid o excursie la Sf. Gheorghe. Am văzut meciurile din semifinalele Campionatului Național, la Sepsi Arena, între: ACSH Gheorgheni – SC Miercurea Ciuc și CSM Corona Brașov – Steaua București.

Am stat la Brașov și am mers cu mașina la Sf. Gheorghe. Arena este la capătul orașului, ușor accesibilă de pe centura orașului. Spațiul e mare, parcare generoasă. Într-o parte e stadionul Sepsi OSK și în dreapta este arena care acum găzduiește terenul de hochei. Arena a fost inaugurată în 2017, este folosită ca bază locală pentru echipele masculine și feminine de baschet, hochei, handbal și futsal, și încă arată foarte bine.

Intrarea la meci a fost rapidă, cu verificarea genții și scanarea biletului. Pe holul exterior (dar în interiorul acoperit) sunt mai multe chioșcuri cu băuturi, gustări (inclusiv slană picurată), se plătește cu cardul. De asemenea, sunt câteva terase neacoperite unde se poate ieși fără probleme.

Prima dată la un meci de hochei pe gheață

Biletul a costat 60 lei. Am avut locuri în primele locuri din tribună, lângă galeria pentru Ciuc la primul meci, și lângă brașoveni la al doilea meci. Nu am simțit în niciun moment vreun disconfort, toți susținătorii au fost foarte civilizați – și folosesc acest termen prin comparație cu ce știam despre galeriile de la fotbal. Ba chiar am văzut și mulți copii, multe femei, se vede că e o activitate de familie.

Nu se scandează înjurături, cel puțin nu în română, și mai degrabă se susține echipa decât se înjură adversarul. Au fost multe scandări în maghiară, că așa am descoperit că Szereda se zice la Miercurea (Ciuc). Este un conflict cunoscut între echipele de la Gheorgheni și de la Ciuc, însă în pauze susținătorii ieșeau pe aceeași terasă la fumat.

Dacă la primul meci atmosfera a fost mai activă în public, la al doilea nu s-a întâmplat la fel. Galeria Brașovului a fost foarte activă, cea de la Steaua a fost… inexistentă. Păcat de echipă, mi s-a părut că au jucat foarte bine.

În ambele meciuri m-a prins mult jocul, este alert, intens, activ, jucătorii se schimbă constant, pucul zboară dintr-o parte în alta. Sunt ecrane deasupra terenului și se redau golurile, ceea ce e minunat pentru amatorii între ale sportului. Între reprize sunt interacțiuni cu copiii din comunitate: să lovească pucul de la mijlocul terenului și să dea gol sau reprezentanții scurte de patinaj artistic.

Campionatul național de hochei pe gheață 2025 a fost câștigat de ACSH Gheorgheni, urmată de Corona Brașov, Steaua București, Miercurea Ciuc.

Mă bucur că am mers până acolo, a fost o experiență foarte mișto. Sper să mai ajung cât de curând.

Într-o lună se joacă tot la Sepsi Arena meciurile din divizia A a grupei întâi din Campionatu Mondial de Hockey pe Gheață. Adică poți să vezi meciurile între echipele din România, Marea Britanie, Italia, Polonia, Japonia și Ucraina. Meciurile au loc între 27 aprilie și 3 mai, iar prețul biletului este de 100 lei.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.