Mă încadrez în categoria oamenilor care evită să călătorească prea mult sau prea departe vara, nu pot să mă bucur de locurile acelea dacă sunt înconjurată de alte sute de oameni. Da, nu știu cum de locuiesc în București în restul anului :))

Oricum, sunt o mulțime de lucruri de făcut și locuri de explorat în capitală și cum orașul e aproape gol, zic să profităm! Mai jos sunt câteva sugestii pentru București și împrejurimi. Chiar dacă nu avem mașină sau bicicletă (sau curaj să ieșim cu ea din oraș), se pot găsi soluții. Uite mai jos!

Picnic la Mogoșoaia

Parcul și Palatul de la Mogoșoaia se află în apropierea Bucureștiului, în partea de nord a capitalei. Lacul și palatul contribuie la atmosfera de relaxare, așa că îți mai trebuie doar un cidru bun și ceva gustărele în coșul de pe bicicletă. Dacă ți-e teamă să mergi până acolo pe bicicletă și nu ai mașină, poți lua 460 de la stația de metrou Parc Bazilescu sau orice alt microbuz care pleacă de la stația de metrou 1 mai.

Stand up Paddle pe Snagov

Te plimbi pe o placă similară cu cele de surf pe lacuri. Poate chiar la apus. Peisaje de vis. M-am plimbat cu SUP printre nuferi pe Lacul Snagov. Am fost odată cu SupAcademy în Delta Neajlovului, la Comana.

Aventură în parcul de la Comana

Escaladă, tiroliană, biciclete, caiac sau zbor cu parapanta, toate astea la 35 de km de București. Dacă nu ai mașină sau bicicletă, poți lua un microbuz încolo de la Eroii Revoluției. Detalii pe site. Pe lângă complex, mai sunt locuri în care poți să închiriezi caiace și să ieși la observat lebedele.

Distracție la Edenland

Mult timp am avut impresia că Edenland e doar pentru copii. Ei bine, copilul din mine a fost foarte fericit să se dea pe tiroliene și să facă trasee prin copaci. Plus că sunt locuri cu mâncare, e natură multă. Și e destul de mare astfel încât să se împrăștie lumea.

Leneveală la Therme

Cel mai mare centru spa din acest capăt al Europei beneficiază deja de multă popularitate atât printre corporatiști, hipsteri sau copii. Ai mai multe zona de care poți să te bucuri, hamace, bar și restaurant, până seara târziu. E vacanța ta lângă capitală! Se află tot în nordul Bucureștiului și poți ajunge acolo și cu autobuzele puse la dispoziție de ei, detalii tot pe site.

Altele prin București

Dacă vrei să descoperi Bucureștiul într-un mod diferit, îți sugerez să faci un tur cu aplicația Questo. Începi când vrei tu, afli lucruri noi și trezește spiritul de competiție.

Apoi mai sunt festivaluri de mâncare sau culturale sau ce pasiune mai ai tu. Sau concerte, dar cel mai bine e să urmărești artiștii tăi preferați, să vezi pe unde mai au cântări.

Mai am aici câteva idei de activități în București, după pasiuni.

Distracție plăcută! 🤸‍♀️

Share Button

1 Comment

Alin · April 15, 2022 at 3:27 pm

Ce spuneti de un Heli Dining -iesire la restaurant cu elicopterul in Bucuresti?

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.