Din seria de a încerca noi experiențe pe aproape sau chiar în București (care nu includ mâncare), am ajuns la un spa cu floating tanks, primul din București și din țară, aparent. A fost o oră cu o experiență neașteptată, dar plăcută având în vedere că am frică de apă.
Ce înseamnă floating room sau floating tanks?
Este o metodă de relaxare și meditație prin plutire. Practic, intri într-o cadă cu apă caldă, la temperatura corpului, cu o concentrație mare de sare Epsom, astfel încât corpul ajunge să plutească ușor. Cada are un capac, asemănător cu cele de la aparatele de bronzare, astfel încât te poți izola de zgomotul și lumina externă.
Am fost la Float Room, în Floreasca și am plătit 130 lei pentru o oră.
Am închis lumina în cameră și am intrat în cadă. O mini-panică claustrofobă nu m-a lăsat să închid cuva de tot. În primele 10 minute am avut parte de muzică ambientală, să mă ajute să mă relaxez. Apoi auzeam fiecare zgomot amplificat, fiecare mini-val de apă. Am încercat să închid lumina și în cadă, dar nu am rezistat în întuneric total, am rămas cu o lumină galbenă, caldă, ca a soarelui (puteai alege din mai multe culori). Apoi mi-am dus brațele la ceafă de parcă mă apucam de abdomene, am închis ochii și am plutit, lovindu-mă când de una, când de cealaltă margine. Apoi s-a auzit muzica, mai aveam 10 minute din ora plătită. M-am dezmeticit cu greu, se pare că ațipisem. Apoi am fost fresh și plină de energie, deși era 9 seară într-o miercuri muncitoare. Și plină de sare, dar camera are un duș separat, unde te poți curăța bine.
Partea care m-a mulțumit pe mine cel mai mult este că am reușit să mă relaxez în apă, că nu am fost stresată că-mi intră apă în urechi, sau cad într-o parte și mă înec – nu era posibil să se întâmple asta la adâncimea aia, dar aveam multe filme făcute de acasă.
Acestei experiențe i se mai spune și isolation tank sau sensory deprivation chamber. Prin mediul care te obligă să nu simți nimic și recomandarea de a te concentra doar pe respirație, ajungi într-o stare meditativă, unde te liniștești complet pe interior. Sunt mulți oameni care evită să rămână singuri cu gândurile lor, așa că e de așteptat ca nu oricine să se simtă relaxat pe deplin. Dar îți recomand să faci acest exercițiu și să vezi la ce te gândești, când nu te gândești la nimic 🙂
0 Comments