Cum să nu primești unfollow/unfriend pe Facebook

Știți persoana aceea oribilă care se folosește de reminderele de la zilele de naștere să vadă pe cine mai șterge dintre prietenii de pe facebook? Eu sunt aceea 🙂 Știți persoana aia oribilă care nu-ți dă accept la add instant? Din nou eu, ai funcția de follow 🙂 Nimic nou sub soare pentru cei care mă cunosc și-n viața reală.

Am făcut și eu greșeli, slavă Cerului!, însă așa am descoperit ce se potrivește și ce nu. Ce este interesant pentru alții și ce este mai puțin spre deloc interesant. În plus, sunt și destul de pretențioasă cu ceea ce aleg să văd în newsfeed pentru că am ales să nu consum din timpul meu pentru lucruri care nu mă interesează direct. Cum ar fi:

 • Citatele despre nemurirea sufletului – sau despre ce viață grea avem, despre cum ne-o luăm de la presupuși prieteni, despre toate problemele astea pe care le avem cu toții deja în viețile noastre. Nu este nevoie de încă un reminder pentru asta.
 • 15 poze cu același subiect – sigur, acum ceva vreme se purta să faci o ședință foto de unde să postezi 75 de poze în care fața ta arată exact la fel. Sau 10 poze aproape la fel cu marea. Sau ‘nșpe mii de poze cu luminițele de Crăciun/de la concert/de la prânz. A trecut perioada aceea, acum faci o singură poză foarte mișto și gata.
 • #MulteHashtagsFărăSens – dacă faci live posting de la ceva emisiune/event/meci sau pui ceva #geografic, merge, însă nu cu toate poveștile vieții tale. Nu este pentru o comunitate de facebook, poate instagram și twitter.
 • Nu posta ceva la fiecare 10 minute – nu ești pe twitter. Cum e și cu pozele, mai bine ceva interesant o dată pe zi decât 20 de informații irelevante în 3h. A trecut demult vremea când spuneam noapte bună tuturor pupiiiciiii.
 • Scrie corect gramatical și complet – a apus vremea yahoo messenger, acum poți să mai scrii cu în loc de ok doar pe whatsapp eventual. Dacă tu nu ai timp să scrii corect, de ce aș avea eu timp să citesc ceva de la tine?

Și te rog mult de tot, dacă tot folosești scuza cu e profilul meu, postez ce vreau eu, nu te supăra că eu am scuza e timpul meu, eu aleg ce vreau să văd.

Share Button

5 thoughts on “Cum să nu primești unfollow/unfriend pe Facebook

 1. Andra

  Eu fac toate astea și tot îmi iau unfollow :)) și chiar și unfriend, am fost surprinsă. Motivele au fost: postezi prea mult. Postez mult pentru cei care nu postează deloc și intră pe facebook doar să se mai uite ici colo, iar atunci e firesc să aibă senzația că eu postez mult, pentru că-s eu tot timpul acolo.

  Their choices. Nu știu ce pierd 🙂

  Reply
  1. gabriela Post author

   Chiar am intrat pe profilul tău să văd, nu mi se pare că e prea mult. Poate conținutul nu-i interesa direct, ceea ce e despre ei, nu despre tine.

   Reply
 2. Andra

  Bine, mai e și varianta în care ai început să le devii antipatic… și atunci e firesc. (cred că mi s-a întâmplat și asta cu o colegă de liceu). It’s a free country! :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *