Is one of the most beautiful stories in the world!

Am vrut să scriu despre cât de mult m-a surprins această carte, însă am amânat, ca întotdeauna. Noroc de noua librărie online care ne provoacă să scriem pe blog despre cărți – bookcity.ro.

Acum despre Frankenstein. Am ajuns să o citesc pentru o prezentare la literatură britanică. Părea singurul roman din listă care să fie pe placul meu și nu m-am înșelat.

Hollywoodul ne-a învățat ca atunci când ne gândim la Frankenstein, să ne imaginăm un monstru foarte rău, verde, cu șuruburi în cap și care umblă să omoare pe toată lumea. În primul rând trebuie să știți că acea creatură nu avea nume, iar Frankenstein era doctorul care l-a creat. Am putea pe de altă parte să spunem că monstrul era doctorul, iar atunci numele să fie bine atribuit, dar altfel, nu.

Ei bine, nu e chiar așa. Mai degrabă ar fi tema inadaptatului în societate. O creatură înaltă, desfigurată, care se chinuiește să formuleze o propoziție nu e chiar acceptat printre noi nici în zilele noastre, când ne considerăm open-minded, deci vă dați seama cum era în secolul al optsprezecelea.

Este uimitor efortul lui de a se apropia de familia în apropierea căreia trăia. Am plâns când a venit fiul bătrânului și l-a dat afară șî l-a amenințat. Rămăsese singur întrucât creatorul său îl părăsise, iar după ce a văzut cum este tratat de oameni, s-a hotărât să îi ceară doctorului să îi facă o pereche, cum Dumnezeu a făcut-o pe Eva pentru Adam. Însă doctorul o distruge când era aproape gata, gândindu-se la consecințe. Atunci hotărăște să se răzbune și îi omoară pe cei dragi creatorului, până când acesta rămâne singur și o ia razna, urmărindu-l prin toată lumea.

Această carte ne învață cum să vedem Oameni Frumoși ascunși într-un corp nu chiar atât de frumos. Trebuie să o citiți, o dată-n viață 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.