Jurnal din pandemie: îmi petrec serile urmărind filme și seriale, și nu regret nimic. Am evitat pe cât posibil temele dramatice, thrillerele, încerc să evadez în lumi mai simpatice, care să nu aibă legătură cu ce se întâmplă în perioada asta.
M-am aruncat puțin cu termenul de alternativ din titlu, că nu sunt eu cea mai artistă boemă care se uită la chestii non-mainstream. Dar trebuia să vă atrag puțin atenția, și poate că la unele titluri chiar nu ați fi ajuns.
Vimeo
Intrați pe contul Bad Unicorn și uitați-vă la Dovlatov și Copilul-problemă. Pe contul lor sunt vreo 8 filme, eu numai pe astea 2 le-am văzut deocamdată și le recomand. Costă 3€ vizionarea.
Pentru ceva românesc, vedeți la Hi Film Productions filmele lui Radu Jude: Aferim sau Un pas în urma serafimilor sunt printre preferatele mele.
Netflix
Sunt o tonă de de filme și seriale, chiar și pentru cele dedicate doar zonei noastre geografice. Aici este o pagină dedicată cu filme românești pe Netflix. Ce mi-a plăcut mie în ultimele săptămâni:
- Casa de Papel – El Fenomeno – am plâns la sezonul 4, Netflix reușește într-un mod extraordinar să se folosească de storytelling și să te facă să te îndrăgostești de personaje. Acum ai ocazia să vezi un documentar behind the scenes, să vezi cum un serial eșuat a devenit succes global după ce l-a preluat Netflix.
- Restaurants on the edge – este o serie despre restaurante amplasate foarte bine, dar care arată prost. Sunt faine pentru descoperit culturi și mâncăruri din jurul lumii, poveștile devin previzibile;
- Coisas mais linda – un serial brazilian, acțiunea se întâmplă în ani 60. O mamă este părăsită de soț și se hotărăște să deschidă un club cu muzică live în Rio de Janeiro. Măcar pentru muzica bună, dacă nu pentru subiectul feminist, trebuie să-l vedeți.
- 100 Humans – un reality show în care se testează diverse teorii și prejudecăți despre comportamentele umane pe 100 de oameni. Unele te bucură, altele de surprind, cu siguranță este un experiment interesant.
- Charleston – film românesc, tragi-comic, despre cum un soț și un amant trec împreună prin perioada de doliu pentru femeia iubită.
- Uncorked – un subiect clasic despre diferențele între generații: tatăl care vrea să lase restaurantul fiului, care e interesat mai mult de o carieră ca somelier. Fain final, mai e nevoie și de realitate.
- Toc Toc – TOC înseamnă OCD în spaniolă, adică tulburare obsesiv-compulsivă în românește, și obiceiurile pe care le determină această tulburare. Este un mod foarte informal de a da mai multe detalii despre acțiunile pe care oamenii le fac, în timp ce empatizezi pentru personaje.
- Tiger king – nu am putut să nu-l menționez. este o serie atât de enervantă, încât nu poți să te oprești din a vedea cât de proști sunt oamenii. Și poate să vezi cu alți ochi grădinile zoo.
Da, mă uit mult pe Netflix. Am mai văzut și alte filme și seriale, dar unele chiar sunt slabe, chiar dacă-s în top filme din România. Totuși, ce mă ține dependentă de Netflix este lista nesfârșită de povești cu personaje din ce în ce mai reale, cu caracteristici pe care le văd la mine, sau în jurul meu. Love you, Netflix!
Alte locuri de văzut filme
Am găsit în hardul meu extern foarte multe filme salvate, printre care câteva cu Audrey Hepburn cu care voi face un maraton. Vă recomand să revizitați CDuri și harduri pe care nu v-ați mai uitat de multă vreme.
Trecând la digital, să salvați linkul acesta cu multe filme bune mai vechi.
În cele din urmă, ar fi tare să se deschidă niște cinematografe în aer liber pe la noi, nu credeți?
0 Comments