La fiecare început de an școlar la liceu mă entuziasmam când vedeam în orar materii cool precum Educație Antreprenorială, Sociologie sau Economie. Cei 4 ani de liceu mi i-am petrecut la clasa de Științe Umane, așa că mă simțeam bine că aveam ore ce păreau a fi utile în viață. Între timp îmi dădeam seama cât timp pierdut era la mijloc și cât de mult contează să ai un prof slab la catedră*.
Să spunem că erau alte vremuri, încă nu înțelegeam ce-i ăla internet, iar profii ne primeau referatele de pe wikipedia fără nicio întrebare. Și totuși, nu-s atât de bătrână :))
Anyway, se pare că în unele licee se poate face ca materie opțională Bursa și Investițiile. Iar partea mișto este că manualul a fost relansat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Junior Achievement Romania, astfel încât definițiile sunt din secolul acesta, putând înțelege și elevii ce înseamnă termeni gen piața de capital, economisirea, obligațiune sau acțiuni și învață să-și facă un portofoliu de antreprenor.
Până în prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localități au ales să aibă la clasă, fie ca disciplină opțională, fie la orele de dirigenție și consiliere sau extracurricular o oră de studiu a manualului Bursa și Investițiile.
Pe lângă faptul că se face materia asta în licee, pe lângă faptul că sunt manuale actualizate, mă bucură mult să văd implicarea în Educație și a altor actori publici. Cât de tare ar fi ca peste 10-15 ani, un puști din generația asta să lucreze la Bursă?
Anyway, Educația este un bun public și trebuie să avem cu toții grijă de ea, cu puținul cu care putem contribui.
*Am renunțat să dau la Facultatea de Drept în clasa a XIa, după ce am făcut Economie cu o profesoară extraordinar de slabă.
0 Comments