Airbnb este încă una dintre platformele aflate sub umbrela trendului de shareability. Cumva între booking și couchsourfing, între hotels&hostels și dormit pe canapele, Airbnb se diferențiază prin experiența locală, siguranța banilor și recomandările altor călători.
Auzisem de Airbnb de ceva vreme, însă ezitam să încerc de teamă și paranoia. Nu sunt pretențioasă în plimbări – vreau un pat și un duș. Iar hotelul se descurcă de cele mai multe ori excelent în a oferi atâta lucru. Cu toate acestea, în ultimele 6 luni am folosit de 3 4 ori acest serviciu și de 2 3 ori a fost destul de bine.
Airbnb în România
Când mi-a zis The Boy că dacă tot mergem la Brașov, putem testa Airbnb, aveam o reținere. Or fi ok românii de pe platforma asta? Parcă mai degrabă aș încerca pentru prima dată în afară. Dar am stat pe câțiva lei la doi pași de Biserica Neagră, chiar lângă Cărturești, camera a fost excelentă, experiență super faină. Așa că mi-am lăsat prejudecățile deoparte.
Airbnb în Roma
Următoarea călătorie a fost la Roma, aici deja eram încrezătoare. Până când gazda nu a mai apărut să ne dea cheia, nu ne-a mai răspuns la telefon și ne-am trezit cu rezervarea anulată la 2 ore după ce trebuia să ne cazăm :)) Airbnb s-a sesizat, a înapoiat banii și a plusat cu un voucher de cazare, iar după 2 locuri via booking, am zis să ne întoarcem și la Airbnb în ultima seară. Camera a fost iar super faină, gazda de ajutor și mi-am recăpătat încrederea în platformă.
Facades of Rome #wheninrome #touristinrome #allthesame #daylight #buildings #windows #facade #facesofthecity #halfhalf #vsco_lovers #vscocam A photo posted by Gabriela (@gabrieladeleanu) on
Airbnb în Amsterdam
Amsterdam – probabil unul dintre cele mai open-minded orașe de prin Europa. Cu oleacă de teamă, dar cu experiențe la bord, am găsit cazare într-un apartament super-fain-din-revistele-ikea-like. Încă o experiență pozitivă de pus pe listă, încă niște încredere în platformă.
🏠 Airbnb versus 🏩 hotel – plusuri și minusuri
+ Stai într-o casă tipică locală. No hotel feng shui
+ Primești recomandări de la gazdă, care te ajută să descoperi altfel orașul
+ Este ceva mai ieftin decât cazarea tipică
+ Vorbești direct cu cineva și stabilești toate informațiile logistice
– Intervine componenta umană – ceva se poate întâmpla cu gazda și tu să rămâi homeless
– Gazda poate avea diverse pretenții și s-ar putea să nu-ți placă toate
– Nu știi exact cu câte persoane mai stai în apartament – fie că e vorba de gazdă sau alți călători
O să-ți placă cu Airbnb? Numai tu știi. Dacă ești prea comod, prea control freak, prea paranoic, s-ar putea să nu fie de tine. Dar poate n-ar strica să mai ieși din zona de confort, poate chiar o să te simți ca acasă și o să te muți acolo.
Fă-ți cont pe Airbnb folosind acest link și primim fiecare 35$. Dacă dai click aici, nu primim niciunul nimic.
2 Comments
Amy · July 28, 2016 at 10:07 am
Eu am folosit de 2 ori platforma AirBnb pentru cazare si de fiecare data a fost ok, n-am avut nici o problema. In Franta am inchiriat un studio, iar in Italia un aparatament cu 2 camere. Sincer, mai mari retineri am pentru Romania, in afara tarii tind sa cred ca oamenii sunt mai deschisi la minte si ca n-ar putea face chestii de care sa-mi fie teama. In plus, regula de baza este urmatoarea: nu rezerv niciodata daca propietarul nu are si review-uri pozitive. 🙂
Gabriela · July 28, 2016 at 1:38 pm
În mod surprinzător, am folosit de 2 ori și în România și nu am avut nicio problemă, chiar a fost excelent totul.