În spirit de 1 Decembrie și Ziua Națională a României, m-am gândit să vă povestesc de câteva aplicații și programe românești. Pe unele dintre ele le folosesc constant, iar de altele doar am auzit de bine și nu am apucat să le folosesc. Oricum, lucruri bune se întâmplă în lumea startupurilor din România și cred că merită susținere.
Pe primele 9 aplicații le-am folosit cel puțin o dată și am fost încântată de experiență. Pe ultima nu am avut ocazia să o încerc, dar îmi place super mult ideea și trebuie să recomand.
1. Bonapp.eco
Bonapp.eco este o aplicație de mobil care ajută cu reducerea risipei alimentare. Magazine și restaurante (în București și Cluj Napoca deocamdată) se înscriu pe platformă cu produse care sunt aproape de expirare și le dau la preț redus. Apoi consumatorii ca mine și ca tine intră în aplicație și văd ce produse sunt disponibile în apropiere. Le cumpărăm în aplicație și apoi mergem să le ridicăm de la ei. Am cumpărat bunătăți de la Nasu Roșu și Atelierul de Tarte până acum. Mi-ar plăcea să fie mai mulți vânzători și mai multe produse, ce-i drept.
2. Pago
Pago este aplicația mobilă prin care-ți poți plăti toate facturile într-un singur loc. Îmi place că pot grupa furnizorii după locuință (gen acasă, la părinți) și apoi filtra plățile. Da, îmi place să monitorizez plățile 🙂 Am mai folosit Pago pentru donații automate și pentru asigurări de călătorie. Aplicația include tot tipul de plăți, precum roviniete, treceri de pod, reîncărcări de cartele și chiar taxe și impozite. Mi se pare mega util că e un singur loc pentru toate.
Această aplicație este freemium, adică ai o variantă gratuită pentru maxim 4 facturi plus alte beneficii, și apoi mai ai alte abonamente începând de la 6 lei/lună.
3. Milluu
Milluu este o aplicație de mobil care-i practic o agenție imobiliară care are grijă de apartamentul tău închiriat. Adică vin la apartament, îi fac poze, promovează anunțul de închiriere, se ocupă de vizionări, vin cu propuneri de chiriași, mențin relația cu chiriașii și se ocupă de plata facturilor. În București, închirierea este un proces complicat pentru toată lumea. De aceea mă bucur că Milluu există și că a dus ideea de agenție imobiliară la următorul pas.
Acest serviciu este contracost, o taxă lunară este luată automat din chirie înainte să ajungă la proprietar restul banilor. În funcție de tipul de parteneriat, plata este de 100lei sau 200lei pe lună.
4. Planable
Planable este cel mai ușor mod de a programa postări pentru social media. Se integrează rapid cu majoritatea rețelelor sociale, poți programa inclusiv stories pentru instagram. Ai atât view de calendar, cât și de feed. Iar postările pot fi aprobate înainte de publicare.
Această aplicație este fremium, adică ai o variantă gratuită, iar abonamentele încep de la $11/lună/user extra.
5. Meetgeek.ai
Meetgeek este o aplicație web de folosit în meetinguri online, care înregistrează întâlnirea, trascrie conversația și evidențiază subiectele cheie discutate. Dacă lucrezi în corporații, probabil că știi cum este să dai record la call, să iei notițe, să trimiți minuta după. Chiar dacă nu mai sunt în ședințe cu 30 de oameni, tot mi se pare obositor să iau notițe și să fiu atentă la discuție. Așa că sunt încântată de ce face Meetgeek, mai ales că merge destul de bine și pentru limba română.
Acest produs este freemium, adică au un plan gratuit pentru până la 5h, iar plata începe de la $19/lună. Ce-i drept, se adresează mai mult companiilor, dar mi se pare util și pe persoană fizică.
6. Voxa
Voxa este o aplicație mobilă pentru ascultat cărți. Cred că este mai ales utilă pentru că sunt multe cărți traduse în română și narate bine. Dacă nu mă înșeală memoria, aplicația este creată de Editura Nemira, așa că au o bază de date bună pentru început.
Primele 7 zile sunt gratuite, iar apoi abonamentul începe de la 48lei/lună. Câte cărți poți să cumperi sau să asculți de banii ăștia?
7. Deepstash
Deepstash este o aplicație mobilă și web prin care-ți aduni într-un loc ideile și citatele din articole, podcasturi, cărți. De peste tot. Partea cool este că poți să le scrii tu sau să le transferi foto sau audio to text. În plus, sunt muuulte recomandări de la alții și lucruri de descoperit.
Aplicația este freemium, adică ai posibilitatea de a o folosi gratuit sau să plătești pentru un număr infinit de idei salvate.
8. Ialoc
Ialoc.ro este site și aplicație mobilă de rezervat masa într-un restaurant. Fără sunat, fără neînțeles numele, fără ”a greșit colegul”. Intri in aplicație, cauți locul unde vrei să mergi sau alegi din listă, selectezi nr. de persoane, dată, oră. Restaurantul îți confirmă și aia este. Da, există și riscul ca unii să refuze pentru că pur și simplu nu mai au loc. Aplicația este disponibilă deja în mai multe județe din țară ceea ce este minunat.
9. Questo
Questo este o aplicație mobilă în care poți face tururi turistice de capul tău. Am mai menționat de Questo și prin alte articole. Mi se pare un mix foarte bun pentru cei care vor să descopere locuri în ritmul lor. Mergi pe jos, ești atentx la indicii, rezolvi ghicitori în aplicație pentru a ajunge la următorul punct și a mai afla ceva.
Prețul diferă în funcție de tur. Uneori au tururi dedicate sponsorizate de anumite companii.
10. Glow2go
Glow2go este probabil visul oricărei femei: prin acest serviciu găsești specialiști în coafor, mani-pedi, cosmetică, masaj, yoga, nutriție sau masaj, care să vină la tine acasă. Gata cu pierdutul timpului pe drumuri, gata cu căutat un salon prin apropiere. Ai salon la tine acasă. Mi se pare mega util pentru mame, pentru evenimente rapide, pentru când pur și simplu vrei să te simți mai bine. Este disponbil deocamdată în București (și împrejurimi) și în Cluj-Napoca.
Nu am apucat să-l încerc pentru că nu am fost prin zonă. Dar îmi găsesc eu timp și ocazie 🙂
Alte aplicații?
Sunt foarte încântată de ce se întâmplă în peisajul românesc în ceea ce privește aplicațiile cu adevărat utile. Nu doar shopping în gol. Și sunt entuziasmată să văd ce mai urmează. Iar ce pot face eu să-i susțin pe acești oameni este să le folosesc aplicația și să scriu despre ea.
Iar dacă mai știi de produse sau aplicații românești care merită folosite, dă-mi un semn.
0 Comments