Pare că anul ăsta îl dedic festivalurilor de film mai mult decât mă anticipasem. Dar nu mă plâng. Îmi place să văd filme, mai ales în limbi străine (în afară de engleză). Îmi plac evenimentele din București. Și-mi place și propunerea celor de la Nordic Film Festival cu programul pregătit.

În comunicat de presă, ei ne spun așa:

În cele patru zile de festival, iubitorii cinematografiei nordice pot urmări 14 pelicule de lungmetraj,
care prezintă diversitatea și aspecte inedite din spațiul nordic, în viziunile artistice ale cineaștilor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Vă invităm de joi pana duminică la următorul program:
– Joi – Opening Night
– Vineri – Thriller Night
– Sâmbătă – Kids Morning & Drama Evening
– Duminică – Kids Morning & Girl Power Evening


Filmele sunt subtitrate în limba română și în limba engleză.


Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei
Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în
România și Ambasadei Suediei la București.

Mi se pare foarte mișto ideea să fie ecranizări dedicate copiilor. Cred că e mai mare nevoie să fie introdus și programul pentru cei mici în evenimente mai „serioase”, aici Bucureștiul chiar mai are de lucru.

Iată aici selecția de filme care mi-au plăcut mie. Majoritate au ca protagoniste femei, pare că am o tendință inconștientă să le aleg (mi s-a întâmplat și cu TIFF). Sper să te ajute în decizia ta, găsești pe eventbook programul complet și biletele.

  1. A perfect normal family – o normalitate cu care va trebui să ne obișnuim: un tată decide să-și schimbe sexul, iar noi aflăm cum gestionează fiica adolescentă această schimbare.
  2. Comedy Queen –  Sasha, o adolescentă de 13 ani decide să devină comediant de stand-up pentru a-l face pe tatăl ei să râdă, care nu a mai zâmbit după decesul soției sale.
  3. The Emigrants – Filmul este bazat pe cartea scrisă de Vilhelm Moberg (publicată în 1949) despre viața unor emigranţi care părăsesc Suedia pentru Statele Unite ale Americii între anii 1840-1850.
  4. Sonja, the white swanPeople are talking, you are not a man este citatul din trailer care m-a convins să-l văd. Descoperim povestea Sonjiei Henie, patinatoare olimpică devenită superstar în America.
  5. Girl Picture – o poveste din zilele noastre despre 3 fete a căror priorități se schimbă și vedem cum evoluează prietenia lor în lumea modernă.
  6. Hilma – personaj principal este o femeie prea emancipată pentru vremurile ei, care nu studiază pictura doar ca să-și găsească soț. O găsim în viața reală drept Hilma af Klint.
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.