Întâmplarea face să cunosc bucureșteni prin mai multe grupuri prin care ajung: familie și prieteni de familie, colegi de facultate, colegi de job, colegi de blog, vecini. Ce am observat la cei mai mulți* dintre ei este că detestă Centrul Vechi, că nu le plac localurile ‘turistice’ de genul Hanul lui Manuc sau Carul cu Bere și nici nu știu să-ți recomande locuri mai puțin cunoscute. De asemenea, nu știu foarte multe despre istoria orașului, dincolo de străzile pe care au copilărit ei și nici nu știu să-ți dea indicații cum să ajungi la… Spitalul Univesitar, de exemplu.
Noi, provincialii veniți în oraș suntem mult mai curioși să descoperim orașul. Da, venim din localități mai mici și ne minunăm să vedem cum se îmbină atât de haotic de frumos totul în orașul ăsta. Și ne bucurăm de descoperirile noastre.
Apoi, mergem la noi în provincie și povestim ce am văzut la capitală, cum ar fi mișto să recondiționăm și noi biblioteca aia veche, că am văzut că-n Micul Paris arată mișto clădirile vechi. Dacă vin prieteni din alte orașe sau țări, ne place să le arătăm cum orașul nu mai e despre câini vagabonzi și chiar se vede un apus mișto de la Biblioteca Națională, peste Dâmbovița.
Anyway, provinciali din tot Bucureștiul, data viitoare când mai vine cineva prin zonă, descărcați frumos ghidul orașului de la Travelers of Bucharest, învățați un traseu și scoateți prietenii la plimbare. Sau vă descărcați aplicația să arătați ce chestie mișto a dezvoltat echipa de la Travelers of Bucharest.
Scriu despre ei pentru că am fost zilele trecute la prezentarea proiectului, unde am realizat cât de interesați sunt provincialii de a arăta și părțile mișto ale Bucureștiului, în loc să-l blameze pentru aglomerație, agitație, claxoane etc. Alte sugestii de trasee/city guides sunt binevenite!
* firește că exagerez, sunt foarte mulți bucureșteni care știu pe ce planetă în ce oraș trăiesc, doar am avut eu ghinionul să nu întâlnesc prea mulți 🙂
0 Comments