Eram toamna trecută la pe peron la Basarab, tocmai pierdusem metroul spre Victoriei. M-am așezat pe bancă și mi-am scos cartea din geantă. Lângă mine se așează o tipă care părea mai puștoică, super aranjată, streetwear de top. Scoate și ea o carte și se-apucă să citească.

Citeam practic același lucru.

Eu aveam The life-changing magic of not giving a fuck. Ea – The subtle art of not giving a fuck.

Cărțile astea două nu vin cu un adevăr nemaiîntâlnit. Nu afli ceva ce nu ai mai auzit. Teoretic știi cum funcționează lucrurile. Că nu trebuie să-ți pese atât de mult de ce zic alții. Că nu poți să-i mulțumești pe toți.

Doar că ce ți-e scris în cod nu se schimbă așa ușor. Multe am crescut auzind: trebuie să fii o fiică bună, să fie părinții mândri. Să fii o soră bună. Să ajungi o soție bună și să fii o mamă bună. Validare externă peste tot, dacă o primești înseamnă că ești și-un om bun.

Așa că e un efort constant psihologic și ai nevoie de un kind reminder extern că e ok să-ți schimbi atitudinea. Că poți să-ți setezi limitele. Cărțile astea două te pot ajuta să-ți amintească că e în regulă să-ți pese mai puțin de gura lumii și să-ți pese mai mult de tine.

Concursul

Ofer cadou cele 2 cărți, în engleză, și o copertă textilă de la Books Huggers. Sunt cărțile mele și le dau mai departe pentru că scopul meu este să ne adunăm pe-aici oamenii cu dureri similare.

Cum poți câștiga: lasă mai jos un comentariu cu o situație în care-ți păsa prea mult despre ce credeau alții și ai învățat că de fapt nu avea nicio importanță. Nu este un concurs doar pentru femei 🙂 Deadline 14 aprilie.

Scopul este să învățăm unii de la alții cum să ne detașăm.

Share Button

1 Comment

Andra · April 5, 2022 at 9:01 am

Imi pasa foarte mult ce cred altii atunci cand trebuia sa vorbesc in public – sa imi spun o parere, sa prezint un proiect etc. – lucru care imi provoca asa emotii incat incepeam sa ma balbai sau ma inroseam foarte tare si nu ma mai puteam concentra la ce am de zis. In timp, am inteles ca nimanui nu ii pasa de lucrurile astea si ca trebuie sa tratez cu lejeritate situatiile de genul.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.