rescue.org

Semestrul acesta am un profesor minunat la engleză, scoțian de la mama lui. Îmi place cel mai mult că, de obicei, spre finalul celor 2 seminare de texte, el deschide un subiect ușor controversat și noi discutăm liber despre el. În ultimul timp am vorbit despre ziua femeii și ziua bărbatului, cum, când, unde, de ce sunt ele sărbătorite.

Așa cum mă știți, eu trebuia să nu fiu de acord cu ceva. De această dată, nu eram de acord cu nimic. Adică cu nicio o sărbătorire, no holiday at all. 

Să vă  zic de ce: pentru mine, zilele astea non-religioase speciale de sărbătorit iubirea, mama, femeia, bărbatul, rinichiul nu prea există. Sau hai să zicem că de 8 martie nolens-volens, iau ceva mamei, că altfel adios mâncare bună. Consider că ele au fost inventate de niște oameni triști care nu găseau satisfacție în nimic. Oamenii fericiți cu adevărat se bucură de fiecare moment, fiecare clipă minunată și nu așteaptă 14februarie să-i spuie perechii cât de mult o iubește.

O altă teorie pe care o susțin este că toate aceste chestii sunt unelte de marketing. Hai să cumpăram o cutie de Milka Thank you sau Milka în formă de inimă sau un rahat îmbrăcat în batistă chinezească roșie pe care să scrie I love you!  sau bilet la mare sau la munte sau la amândouă. Hai să dăm bani mulți pe niște lucruri pe care altfel le-am ignora și le-am considera inutile, pentru că, nu-i așa, ele chiar sunt inutile!

Ultimul meu argument este împrumutat de la o colegă – de ce nu sărbătorim și female-elephant  și toate mamiferele femele de ziua femeii. Dacă tot facem o treabă, să o facem până la capăt. Și să nu spuneți că asta e treaba elefantului!

În final, recunosc că ar fi o zi de acest gen la care nu aș renunța – Ziua Copilului! Și nu pentru mine, ci pentru fericirea copiilor.

*imaginea nu are legătură cu textul, dar îmi mângâie mie orgoliul că cineva mi-ar fi recunoscător că aș fi de acord cu ceva 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.