Tendință nouă în minimalism: death cleaning

În ultima perioadă, toată sursele mele de informare cu privire la minimalism menționează noua și revoluționara tehnică de ordine în viață: death cleaning. Vine de la suedezi, of course, cei care au pornit și hygge. Dar ordinea pentru moarte, serios?

Tehnica este descrisă pe larg în cartea ”The Gentle Art of Swedish Death Cleaning. How to Free Yourself and Your Family from a Lifetime of Clutter” scrisă de Margareta Magnusson și care va fi lansată în ianuarie 2018. Great timing pentru New Year Resolutions!

Sigur că majoritatea articolelor urmăresc un articol de PR, majoritatea includ mențiuni precum döstädning =  (moarte) și (curățenie).

Conceptul e mișto și se adresează unor generații care și-au petrecut viața adunând lucruri. Ordonarea lor din timp, astfel încât copiii să păstreze fix lucrurile importante, este de ajutor și aduce împăcare pentru toată lumea implicată.


În Europa de Vest există ideea de a face curățenie în casa unui decedat – angajezi o companie care vine și scoate tot de acolo fără ca tu să te atingi de nimic. Doar decizi ce vrei să păstrezi, dacă este cazul. Uite aici un articol despre.


Cu toate acestea, văd în această nouă tehnică o campanie de PR – una foarte reușită – care va atrage toate muștele la această carte. Death cleaning este doar minimalism targetat pe persoane trecute de-o vârstă.


În fiecare joi postez un clip pe YouTube despre viață cumpătată și minimalism. Subscribe?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *