Am făcut 10 ani de miopie – yey! – și am sărbătorit cu o pereche nouă de ochelari. În acest timp am crescut de 0.25 la 1.25 (conform controlului la medicul oftalmolog), așa că am nevoie de ei non-stop. Lentilele heliomate (care se colorează la lumină puternică) nu sunt preferatele mele, așa că m-am orientat spre ramele cu clip-on. Sau “ochelarii cu magnet”, cum i-am căutat inițial peste tot 😅

Cum funcționează ramele cu clip-on: în colțurile de sus ale ramei sunt 2 magneți micuți care susțin cu succes o ramă îngustă și lentilele colorate fix deasupra. Împreună nu arată butucănoși sau prea steam-punk, un efect de care mi-era teamă, ci rămân finuți și subțiri.

Majoritatea ramelor clip-on din magazine sunt dreptunghiulare, aparent bărbații sunt fanii acestui model, dar am găsit multe alte modele pe Lensa. Am ales ce mi-a plăcut de acolo (și am avut buget pentru) și sunt încântată cu alegerea mea.

Lentilele cu dioptrii sunt Essilor cu de toate (filtru PC & co) și au fost puse la Optiblu. Deși lentilele colorate (negre în cazul meu) nu sunt anunțate ca fiind polarizate, nu obosesc ochii în soare puternic și arată o imagine clară, dacă se poate spune așa.

În plus, acum nu mai am nevoie de 2 tocuri de ochelari, pentru ochelarii de vedere și cei de soare. Ba chiar voi scăpa de cei din urmă #minimalism 🤓

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.