http://unica.ro

Vine un moment în viața fiecăruia când realizăm că trebuie să ne maturizăm. Momentul acela când îți dai seama că vrei să fii independent de ai tăi, dar nu doar pentru a “scăpa de ei”, ci mai degrabă de ai scăpa pe ei de tine. Să nu mai fie nevoie ca ei să își facă griji că trebuie să îți trimită bani sau mâncare.

M-a lovit acest gând când am conștientizat că anul acesta împlinesc 20 de ani. Și de-atunci îmi sună în minte doar versul  melodiei de la Voltaj ca la 20 de ani fără griji și fără bani.

Studenții, alături de pensionari și șomeri se află într-un cadran caracterizat de +Timp -Bani. Nu e ca și cum am fi muritori de foame, dar chiar și dacă am avea super-mulți bani, cei mai mulți dintre noi i-am cheltui aiurea. Nu am fost învățați să investim în noi și în viitorul nostru. Nici nu ne gândim cum ar fi să ajungem în cadranul +Timp +Bani, alături de investitorii de succes.

Mulți oameni spun că tinerii din ziua de azi vor să fie angajați repede, pe un post sigur și bine plătit. Când ești înconjurat de știri despre Mark Zuckerberg sau alții ca el, toți foarte tineri și cu mult succes în afaceri, nu prea ai cum să te aștepți la altceva.  Până acum nu am citit pe nicăieri că tinerii din ziua de azi nu primesc o educație pliabilă pe realitățile zilelor noastre. Învățăm ani de-a rândul niște lucruri de-a valma, cu puțin noroc rămânem cu ceva basic, iar de cele mai multe ori ne trezim pe la 23-25 de ani că nu știm ce să facem.

Oricât am fi de boemi și idealiști, în viață ai nevoie de bani. Poate că nu îți asigură pacea interioară, dar cu siguranță îți dă putere exterioară.

Vine un moment în viața fiecăruia când vrem să facem ceva, să îi depășim pe ceilalți, dar nu știm de unde să începem.

[Am început să citesc Tată bogat, tată sărac a lui Robert Kiyosaki și am mai deschis puțin ochii.]

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.