Băi, mie îmi place multe de studenții de la ASE. Sau, mă rog, de o parte de acolo, că sigur nu sunt toți la fel. Îmi place mult de ei pentru că sunt foarte pragmatici în comparație cu cei de la FLLS (facultatea de limbi și literaturi străine). Ei au înțeles că voluntariatul și internship-urile sunt importante. Au înțeles că dacă sunt legați doar de facultate, nu vor rezolva nimic.

Din păcate, la noi nu e ca la englezi. Sunt slabe șansele ca atunci când ai note maxime să te scoată o firmă la masă și să te convingă să mergi la ei după ce termini facultatea. De aia sunt zeci-sute de studenți care au terminat cu 10 și care stau pe bară sau au underpaid jobs.

Nu mai merge nici scuza cu “păi dacă ei cer 2 ani experiență deja, cum să mă angajez?” pentru că poți faci experiența și în facultate. Poți face voluntariat sau internship pe project management sau hr la o asociație studențească. Simple as that.

Pe lângă experiență adăugată la CV, e vorba și de networking. Nu se știe niciodată ce coleg de proiect lucrează/va lucra la o multinațională șmecheră și te poate recomanda și pe tine. Cred că suntem conștienți cu toții că în ziua de azi se merge pe recomandare în absolut orice domeniu. Nu am zis de pile/nepotisme, că un adevărat antrepenor nu te angajează dacă ești prost, însă te bagă vărul în ecuație. Doar că ai un plus dacă cineva zice de bine de tine.

Cado’, cado’ – ai în plus și faptul că ești adaptabil și poți lucra pe mai multe domenii. Tata m-a învățat că în ziua de azi te angajează dacă poți face mai multe lucruri. E mai profitabil pentru angajator să te angajeze pe tine și să faci 3 treburi, decât să angajeze 3 oameni, nu? Și plusuri din astea vor avea cei 4 colegi din ASLS care sunt studenți la ASE.

Mno, eu zic să luăm exemplu și să fim și noi mai pragmatici. Nu de alta, dar așa ne plângem mai puțin după ce terminăm facultatea.

Share Button

4 Comments

Pic · February 2, 2013 at 12:09 pm

ASELS=Asociatia Studentilor Economisti la Limbi Straine :d

    gabriela · February 2, 2013 at 1:21 pm

    înregistrează numele până nu se folosește cineva abuziv de el.

Olivian Stiuler · February 8, 2013 at 12:09 am

Hahahaha Pic..esti nebun, ce-i drept, ne deschidem filiala?

Nu prea stau asa de bine nici cei de la ASE cu voluntariatul, cel putin in seria mea, sunt pe langa si total dezinteresati. Ce-i drept cei care vor au sansa sa lucreze in multe asociatii foarte tari. La UB sunt si multe facultati care au asociatii prost organizate, cu oameni dezinteresati. La Limbi straine stii cum e , nu vor sti pana nu ar ramane fara, si cum asta nu e posibil..asta e

    gabriela · February 8, 2013 at 1:01 pm

    Nu or fi toți super interesați, dar cu siguranță au altă atitudine față de majoritatea de la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.