Am tot auzit povești despre zona Gării, că-i periculoasă, că-i frecventată de tot felul de oameni periculoși, că nu e bine să umbli după anumite ore pe acolo. Nu am crezut și am tot încercat să zic povestitorilor că nu e chiar așa, că nu mi s-a întâmplat nimic în niciuna din dățile când mergeam la capoeira vis-a-vis de gară sau când veneam cu trenul de 10 și așteptam ratb.

Astăzi însă, s-a întâmplat! Am pierdut șansa să plec acasă cu trenul de la 12.00, mi-am luat bilet la cel de la 16.00 și după m-am dus la coloane să-mi încarc cartela de ratb. Am pus portofelul în rucsac și m-am dus în stația de pe Griviței prin gară. Nu am intrat bine că am auzit un foșnet cam puternic în spatele meu. V-am zis că de la un timp încoace sunt mai atentă la zgomote. Un țigan* foșnăia o sacoșă în capul meu, încercând să-mi desfacă rucsacul și să-mi ia portofelul. Când am țipat la el, s-a făcut că plouă și a ieșit din gară. Nu apucase să ia nimic, iar buzunarul respectiv era pe jumătate deschis.

M-a uimit că în dreptul meu erau doi bărbăți, cu fundul pe-o margine, care se holbau la cum reacționez. Nu au schițat un gest. Mai în față era un paznic care cerea biletele la intrare în Sala de așteptare. Astăzi am realizat cât de slabă este paza în locurile publice. Am citit despre incidentul de la Otopeni, nu m-am impacientat prea tare, însă în dimineața asta mi-am dat seama că ar trebui.

Am fost de fiecare dată atentă cu lucrurile mele, însă unele evenimente nu pot fi evitate oricât de mult am încerca. De-acum să strâng bani să-mi iau un Crumpler. Până una alta, să stau cu ochii deschiși, la fel să faceți și voi 🙂

*după ce mi s-a întâmplat astăzi, îmi asum statutul de rasistă.

sursă foto

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.