La facultate am specializarea A rusă, deci aflu multe chestii despre Rusia, locuitorii ei și ale lor obiceiuri. Pe mine m-a uimit cel mai mult la ruși că ei nu și-au distrus istoria, așa cum facem noi. Acum, cu protestele, am auzit că unii distrug diverse chestii pentru că sunt de pe vremea lui Ceașcă. Așa și?

Rușii nu au distrus clădiri sau statui. Sunt clădiri care au încă în arhitectură simboluri comuniste (secera și ciocanul) sau chipul lui Lenin sau Gorbaciov. Ei chiar mai au în vocabularul uzual ”tovarăș/tovarășă” cu nicio conotație comunistă. Iar ziarul Псковская Правда (sper să nu îl confund) datează de zeci de ani, se adresa utc-iștilor ruși, iar în ultimii ani și-a schimbat stilul. Nu vreau să-i laud, au și ei destule probleme. Însă, trebuie apreciat că nu distrug ceea ce i-a făcut să ajungă unde sunt.

La Claudia am găsit imaginea alăturată. Iarăși nu înțeleg de ce au ruinat o statuie, de ce asociază niște oameni care nu au nimic în comun în ceea ce privește aportul lor la bunăstarea statului.

Tind să cred că tot mai mulți nu își cunosc istoria. Sunt mulți elevi care nu înțeleg la ce le trebuie. De exemplu, am primit  massul acesta  serile trecute pe y!m: NU INTELEG DC TREBUIE sa mergem la scoala daca: (…) ISTORIE=sunt morti toti,o pierdere de timp (…)

Ar trebui să ne mai mire că oamenii sunt prostiți ușor?! Păi dacă ei distrug, dau uitării tot, și la o anumită perioadă fac aceleași greșeli, cad în aceleași capcane ale acelorași tipuri de politicieni și nu se învață minte pentru 3 generații… De ce se mai plâng atât?

Îmi doresc să fi ieșit și eu la proteste, dar îmi e frică. Unii nu au învățat că prin violență nu se rezolvă nimic și se dovedește încă o dată iresponsabilitatea oamenilor.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.